Herfsttreffen Soest

Het was mijn beurt weer om het jaarlijkse LJ80 treffen te organiseren. Vooraf niet echt veel tijd gehad voor de voorbereidingen, maar toch nog een dag vrij kunnen maken om de route voor te rijden.

En dan de dag zelf; 5 Nederlandse en 4 Duitse LJ80′s, een heerlijke zonnige herfstdag, een fantastische route en een berg gezellige mensen. Een berg ingrediënten voor een heerlijke dag in het laatste weekend van oktober!

IMG_9941

De herfst is op z’n mooist, en juist vandaag is het droog én schijnt het zonnetje! Het moet gewoon zo zijn!

Verzamelen is bij mij thuis, onder het genot van een bakkie koffie en een stuk vlaai. Als iedereen er is vertrekken we (iets later als gepland). We rijden over vooral doorgaande wegen richting de pyramide van Austerlitz. We parkeren de LJ’s, en wandelen naar de pyramide om die even later te ‘bedwingen’.
Als we later weer verder gereden zijn, komen we langs diverse sloten tussen Driebergen en Wijk bij Duurstede. De weg lijdt ons door Langbroek, en bij slot Sandenburg maken we nog wat foto’s. Als we later in Wijk bij Duurstede aankomen parkeren we onze auto’s en lopen het centrum in om een hapje te eten. Als de magen gevuld zijn lopen we nog even naar de haven en de molen om daar nog wat foto’s te schieten, en als we later weer doorrijden komen we zelfs met de LJ80’s onder de molen door. Ook daar worden weer foto’s van gemaakt!
De route leidt ons binnendoor richting Odijk, en dan verder binnendoor richting Zeist. We rijden dwars door Zeist heen om daarna weer binnendoor richting Bilthoven te rijden. Dan rijden we via de N234 weer richting Soest, om onze tour te beëindigen met een bezichtiging van de Soester Duinen.

Eenmaal weer thuis, moeten de ‘hotelslapers’ eerst richting hotel om in te checken, en daarna moet er nog even ge-supermarkt worden voor de nodige vleesinkopen voor de barbecue. Als iedereen weer terug is, staat de barbecue inmiddels aardig op temperatuur, en is de vuurkorf ook opgestookt tot aangename temperaturen. Koud is het allerminst, we lopen gewoon in een T-shirt buiten (en dat voor eind oktober!). Inmiddels zijn de eerste deelnemers alweer richting huis gereden, maar de laatsten houden het vol tot ongeveer 23.00 uur. Dan nog even de laatste resten gezelligheid opruimen, en tegen middernacht zoek ik mijn eigen mandje op. Morgenochtend staan de hotelgasten hier om 9 uur weer voor een ontbijtje en een dosis koffie, alvorens zij hun thuisreis aanvaarden, zodat we nog even op een fatsoenlijke manier afscheid kunnen nemen van elkaar, na een fantastisch geslaagd weekend met perfect weer!

Op naar de 4e editie van dit inmiddels niet meer weg te denken treffen!

Mijn foto’s van dit weekend staan op de bekende plek op deze website!

Verder hebben Dieter en Hildegard ook nog hele fraaie foto’s gemaakt!

regards

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s