Suzuki LJ80 Zuiderzee Tour 2016

Al een aantal jaren liep ik met het plan in m’n hoofd voor een mooi meerdaags evenement met de Suzuki LJ80 en wat vrienden. En in m’n hoofd werden die plannen concreter en concreter, maar waar begin je met de uitvoer?
Erna en Benno boden uitkomst, en boden mij hun hulp aan. Samen hebben we de tour gemaakt tot wat het uiteindelijk is geworden; een pracht tour rond de Zuiderzee!

route-met-overnachtingsplaatsen600

Maar liefst 13 Suzuki’s LJ80, en 1 unieke Suzuki LJ50 hadden zich aangemeld voor de Suzuki LJ80 Zuiderzee Tour 2016, we moesten zowaar een halt toeroepen aan de aanmeldingen omdat we bang waren dat de groep anders te groot werd, en we niet meer overzichtelijk door alle dorpjes zouden kunnen trekken. Ook de campings die we voor ogen hadden boden niet genoeg plek om een grotere groep te huisvesten.

We verzamelen op dinsdag 21 juni op “Kleine Camping de Duin”, waar iedereen die dag elkaar een beetje kan leren kennen. Dat is nodig, omdat we niet alleen met mensen uit het Nederlandse LJ80-forum zijn, maar ook mensen van het LJ80-Freunde forum, en mensen die zich via Facebook hadden aangemeld. Alles tezamen een geweldig leuke groep mensen!

Etappe 1, Woensdag 22 juni, Blokzijl – Nijkerk

Met 122 km is dit niet de langste etappe van deze tour, maar toch zal het qua tijd wel de meeste tijd vergen.
De route lijdt ons door prachtige plaatsen als Vollenhove, Zwartsluis, Hasselt, Genemuiden en IJsselmuiden naar Kampen, om van daar uit verder te rijden richting Elburg. Dan rijden we richting Harderwijk, alwaar we de polder in duiken om via Zeewolde richting Nijkerk te rijden. Eindbestemming: Camping Coterlet in Nijkerk.

Etappe 2, Donderdag 23 juni, Nijkerk – Edam

Vandaag staat er iets meer dan 90 km in het routeboek. Niet heel veel, maar toch hebben we onze tijd best nodig. We moeten onder anderen een stukje varen, en we zullen Amsterdam moeten omzeilen.
Ondanks dat we vandaag door veel stedelijk gebied rijden, zal de route toch verrassend veel natuurschoon bevatten.
Vandaag doen we plaatsen aan als Bunschoten/Spakenburg, Naarden, Muiden, Monnickendam, Volendam en Edam, alwaar we eindigen op Camping de Dijk.

Etappe 3, Vrijdag 24 juni, Edam – Workum

De dag met de meeste kilometers. Een totaal van 130 km waarvan een behoorlijk stuk met lange rechte wegen (o.a. de Afsluitdijk). Door die lange rechte wegen hebben we toch meer dan genoeg tijd om ook vandaag weer leuke dorpjes en steden te doorkruisen.
We hebben vandaag ook tijd voor een bezoekje aan het Stoommachinemuseum in Medemblik. We nuttigen hier een lunch, die het museum speciaal voor ons verzorgd, en met zorgt er zelfs voor dat het volledige museum een dag eerder dan gepland onder stoom staat! Dat betekend dus dat het grootste gedeelte van de machines in het museum speciaal voor ons draait!

Etappe 4, Zaterdag 25 juni, Workum – Blokzijl

De laatste (en kortste) etappe, maar misschien ook wel de mooiste! Slechts 82 km door de prachtige natuur. We rijden door Hindeloopen en Stavoren richting Lemmer, om vervolgens bij Ossenzijl dwars door de Weerribben te rijden richting Blokzijl.
We hebben meer dan voldoende tijd om onderweg te stoppen voor koffie, of gewoon een dorpje te bezichtigen. Na aankomst op de camping (waar we de eerste etappe ook gestart zijn), hebben we ‘s avonds gezamenlijk een gezellige ‘afscheidsavond’ met een barbecue om de laatste restanten eten en drank te verorberen.
De volgende morgen gaat ieders zijns weg, en  kunnen we terug kijken op een fantastische ZuiderzeeTour! Bedankt aan iedereen die er was, en speciaal bedankt aan Erna en Benno voor de vele hulp! Zonder jullie was deze tour absoluut niet geworden wat het nu is! Thanks!

Advertentie