Baja Deutschland

200 Deelnemers op de motor, quad, side-by-side, auto en de trucks. Door de (op het laatste moment) gedwongen verhuizing van het Hemelvaartweekend naar oktober door het één of ander beschermd beestje een stuk minder deelnemers als voorgaande jaren. Maar daardoor was de wedstrijd niet minder spannend!

008

Voorafgaand aan de wedstrijd heeft het nog geregeld geregend in het bruinkoolmijngebied nabij Hohenmölsen, en dus was er nog genoeg ‘bruinkoolmodder’ aanwezig om de deelnemende voertuigen van een flinke bruine laag smurrie te voorzien. Een ondoenlijke taak voor de fotografen om de deelnemers te herkennen!

084

De strijd om het kampioenschap was spannend, en na dag 1 was het een aangename verrassing dat bij de auto’s de eerste 5 plaatsen door Nederlanders werden bezet. Maar weer een bewijs dat de eb NK Offroad Racing Series echt serieus genomen moet worden, en dat daar serieus snelle auto’s in meerijden!

065

Aan het eind van dag 2 komen Ronald Schoolderman en Marcel Blankestijn als eerste over de finish, gevolgd door hun 2e auto in het team, gereden door Eelco Bekker en Sijbrand Booij. Sietse en Klaas Ronner maken het podium compleet met een 3e plaats, een fantastisch resultaat door de Friese broers. Een fantastisch rood-wit-blauw podium!

Er staat inmiddels een fraaie selectie foto’s online:

regards

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s