Africa Eco Race

Of ik na de kerstdagen ‘even’ op en neer wilde naar zuid Frankrijk, om Niels en Arjan weg te brengen naar de start van de Africa Eco Race.

Zij rijden beiden mee als navigatoren op een bezemwagen, bestuurd door Tsjechische rijders. Stoere Tatra’s 6×6 met ruim 600 pk, waarop zelfs kleine vrachtwagens kunnen worden afgevoerd in geval van nood.

Startschild-AER2015

Uiteraard wilde ik ze wel wegbrengen. Wie laat zo’n kans lopen, om daar 2 dagen lang te kunnen genieten van al het moois dat de Africa Eco Race te bieden heeft? 😉
Anderhalve dag lang de scrutineering (inschrijvingen en technische keuringen) meemaken, gevolgd door de showstart ’s avonds! Een mooie kans om foto’s te maken! Ook aardig wat deelnemers gesproken (de niet- Franstaligen), en zelfs mensen van de organisatie waren gewoon bereid tot een praatje als ze even 2 tellen niets te doen hadden. Erg gemoedelijke sfeer! Bijna familiair!

IMG_6895

De heren hadden veel werk tijdens de scrutineering. Er moest navigatie apperatuur worden ingebouwd, de bagage moest een plek krijgen, de inschrijving geregeld en de voertuigen gekeurd. Daar ben je al met al gewoon een dag mee bezig, en ik liep intussen gewoon overal rond en keek mijn ogen uit tussen al die fraaie voertuigen! Na de showstart naar het hotel terug en lang onder de warme douche gestaan om weer terug op te warmen. De ijzig koude wind vanuit zee, en temperaturen net boven het vriespunt, maakten dat het niet echt aangenaam was. Toch had ik deze dagen absoluut niet willen missen!

IMG_6953

Niels en Arjan zitten inmiddels in het warme Afrika! Ze zullen het druk hebben met navigeren, of het bergen van voertuigen. Slaap krijgen ze amper, en toch had ik zo willen ruilen! 😛

Alle foto’s kan je hier bekijken

IMG_7126

regards

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s