Treffen bij Friedel, Inge en Hildegard

Op vrijdag moest er nog gewoon gewerkt worden, maar ik had wel om een korte route gevraagd. Op die manier kon ik mooi vroeg in de avond naar Menden afreizen, om zo ’s avonds nog mee te kunnen barbecueën. Ik moest me die dag een behoorlijke slag in de rondte rijden, maar om 14.30 uur was ik thuis!
Een uur later was ik gedoucht, en was ik nog even bij de supermarkt geweest. Ook had ik de auto nog even vol getankt. Ik was startklaar om te vertrekken.

Friedel en Inge

Friedel en Inge

De reis naar Menden (zo’n 240 kilometer) verliep vlotjes. Mooi op tijd arriveer ik onder een stralend zonnetje (uiteraard zonder dak) bij Friedel. De eerste deelnemers zijn er al, en het is snel gezellig! Tussen alle gezelligheid door gooi ik mijn tentje nog even neer, zodat dat niet later in het donker nog moet gebeuren.

Zaterdagmorgen wordt ik vroeg al gewekt door Hildegard. Ze is alweer druk aan het opruimen. Restanten van een gezellige avond, zullen we maar zeggen.
Het is licht bewolkt, maar toch besluiten we de toertocht zonder dak en deuren te gaan rijden. En dat is maar goed ook, later breekt de zon goed door en tijdens de lunchpauze moet ik zelfs mijn petje uit de auto halen om ervoor te zorgen dat ik niet gek wordt van de warmte! De route die Friedel voor ons heeft uitgezet voert over de mooiste plekjes van de weide omgeving, En die omgeving is echt prachtig! We bevinden ons in het Sauerland en wie daar ooit is geweest zal kunnen beamen dat het daar prachtig is!

’s Avonds is het weer snel heel gezellig, wordt de barbecue weer aangestoken, en heeft Friedel ook gezorgd voor een ‘vuurkorf op ooghoogte’ om op die manier het gras te sparen.

De volgende morgen staat het zonnetje al vroeg heel hard zijn best te doen iedereen uit z’n tent te lokken, en dat lukt ‘m prima! Bij het ontbijt is het alweer knap warm, en wordt het veel koffie geschonken. Na de koffie is het nog even genieten van het heerlijke weer, alvorens de eerste weer richting heimat vertrekken. Wij (Erna en Benno, Leo, en ik) vertrekken als laatste, mat Erna en Benno voorop, en Leo in het midden. De motor van Leo loopt niet echt lekker, dus houden we hem in het midden zodat we te hulp kunnen schieten mocht dat nodig zijn. Dat is gelukkig niet nodig, we komen allen weer heelhuids thuis!

Friedel, Inge en Hildegard, heel erg bedankt voor de gastvrijheid, en de fantastische toertocht! Het was weer gezellig!

De foto’s van dit treffen zijn hier te bekijken!

regards

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s